На 10 и 11 април отново третата метролиния ще бъде затворена за

...
На 10 и 11 април отново третата метролиния ще бъде затворена за
Коментари Харесай

Третият лъч на метрото отново затваря за пътници

На 10 и 11 април отново третата метро линия ще бъде затворена за пасажери. Причината е, че в действителни условия ще се извършат софтуерни съоръжения, настройки и тестови тествания на общите системи за ръководство и сигурност на настоящия сектор от линията и новото трасе на метро то от станция „ Овча купел “ до станция “Горна баня “, което следва да бъде въведено в употреба, оповестиха от Столичната община. 

Заради краткотрайното прекъсване на сектора сред станциите “Красно село ” и “Хаджи Димитър ” е осигурен заместващ автобусен превоз. Затварянето на сектора за жители е в сходство с практиката при разширението на автоматизирани системи за ръководство в метро политените и по експлицитното условие на фирмата изпълнител „ Сименс “, прецизираха от общината.

Общият програмен продукт на системите за ръководство и сигурност на двата сектора от третата метро линия, е създаден и тестван в Германия. Ще бъдат тествани и нужни функционалности за общото трасе, като автоматичен вход и излаз от депото в посока ”Овча купел ”, което не може да стане в естествен експлоатационен режим на работа на настоящия сектор.

Резултатите от тестванията ще послужат за сертифициране на системите за безвредно ръководство на придвижването по цялата трета линия, споделят още от общината. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР